U bent hier: SociĆ«teit De Liemers  »  Nieuws  »  Bezoek aan de Mevlana moskee

Bezoek aan de Mevlana moskee

Bezoek aan de Mevlana moskee

Sociëteit de Liemers brengt een geslaagd bezoek aan de Mevlana moskee

 

Zo’n 40 leden en introducees brachten woensdagavond 20 april een bezoek aan de Mevlana moskee aan de Reisenakker in Zevenaar.

Na de ontvangst met Turkse thee of koffie heette Izzet Ilhan - namens het bestuur van de moskee -  iedereen welkom en werd door middel van een film uitleg gegeven over de belangrijkste aspecten van de islam. Daarna ging Izzet in op o.a. de totstandkoming van de moskee, de financiering, de functies in de islamitische gemeenschap, de leden en de verhoudingen met de Zevenaarse samenleving.

Door het bestuur van de Sociëteit was aan de mensen van de moskee gevraagd om enkele hapjes te verzorgen. Daarbij was echter buiten de gastvrijheid van de Turkse gemeenschap gerekend want enkele vrouwelijke vrijwilligers zetten de deelnemers schalen vol lekkers voor.

Vervolgens werden 4 groepen gevormd en kon iedereen elke vraag stellen waar men mee zat of waar men gewoon nieuwsgierig naar was. Het werden boeiende gesprekken, niet alleen richting onze gastheren maar ook tussen de deelnemers onderling.

Uiteraard moesten de schoenen nog even uit voor een bezoek aan de gebedsruimte waarna tegen acht uur onder dankzegging aan iedereen van de Mevlana-moskee de reis naar Babberich werd ondernomen.

Daar ontvingen Laurens en Marita Reijmer de leden met een drankje maar vooral met een voortreffelijk buffet.

Opvallend was, dat de ervaringen en de bijbehorende meningen over het bezoek nog regelmatig in de gesprekken terug kwamen.  

Aan het eind van de avond mocht voorzitter Wim Bless dan ook namens de deelnemers constateren dat men wederom kon terugblikken op een bijzondere en geslaagde bijeenkomst van Sociëteit de Liemers.    

Copyright © 2024 Sociëteit de Liemers   |   Webdesign & CMS : BIG FAT Internet