U bent hier: Sociëteit De Liemers  »  Nieuws  »  Sociëteit de Liemers bij de DRU cultuurfabriek

Sociëteit de Liemers bij de DRU cultuurfabriek

Sociëteit de Liemers bij de DRU cultuurfabriek

Donderdag 18 april brachten de leden van de Sociëteit de Liemers een bezoek aan Ulft. De meeste leden stapten in de “Bengelbus” waar ze in het portiersgebouw van de Cultuurfabriek werden verenigd met de zelfrijders.

De ruim 50 belangstellenden konden eerst genieten van de film “DRU 1948” waarin ze werden meegenomen in de historie van de productie en producten bij de DRU. Regelmatig kwamen daarbij de herinneringen aan de keukenspullen uit de eigen jeugd naar boven.

Vervolgens werd in drie groepen een bezoek gebracht aan de Cultuurfabriek, het Industriepark en werd een korte blik geworpen in de ijzerexpositie. De aanwezige gidsen vertelden op hun eigen en authentieke manier over het verleden maar zeker ook over het ontstaan en de toekomst van dit prachtige complex.

Zo tegen 20.30 uur knorden de magen hoorbaar en werd snel koers gezet naar Restaurant de Lengel (jawel: in Lengel). Daar stond een heerlijk buffet klaar, dat werd geopend door het nieuwe lid van de Sociëteit: Marcel Quint van Quint & Mulders Makelaardij.

In de van de Sociëteit bekende informele en gezellige sfeer ontstonden vervolgens her en der goed gesprekken en werden de onderlinge contacten aangehaald. Tekenend voor de prima sfeer was, dat het toch wel even duurde voordat iedereen weer in de bus zat waar de laatste gesprekken ook gingen over weer een geslaagde bijeenkomst van Sociëteit de Liemers.

Voorzitter Wim Bless kon dan ook met vertrouwen aankondigen, dat de leden ook in het najaar weer een aantrekkelijke activiteit staat te wachten.

Copyright © 2024 Sociëteit de Liemers   |   Webdesign & CMS : BIG FAT Internet